Logo dizajn

Logo je u svetu komunikacija valuta prepoznatljivosti. Kako se prvi utisak o nekome ili nečemu na osnovu onoga što vidimo formira za samo 50 milisekundi, dobar i prepoznatljiv logotip može uštedeti ogromne sume novca koje bi inače uložili u marketing.

Vreme se ubrzava i pažnja kod prosečnog čoveka sve kraće i kraće traje. Pojava interneta i društvenih mreža su uticale na oblikovanje ljudske pažnje, a i na načine komunikacija. Danas je preko 85% svih komunikacija vizuelno. U moru sadržaja i informacija sa kojima se susrećemo svakog dana, veoma mali broj zapravo pamtimo i sećamo ih se sutradan.

Prvi kontakt koji ostvarujemo sa ciljnom grupom uglavnom uvek bude kroz naš vizuelni jezik. Logo je osnovni element vizuelne komunikacije i identiteta svakog brenda.

Uzeću kliše primer kako bih bolje objasnio kako naša podsvest zapravo funkcioniše. Kada čujemo da neko priča o Najku ili Koka Koli, mi prvo vizuelizujemo njihove zaštitne znake, ne ni neki model patika, flašu ili limenku gaziranog pića. Znak određenog brenda naš mozak direktno vezuje za njegove vrednosti.

Dobar logo Vas može odvojiti od konkurencije, bolje pozicionirati u svesti Vaše ciljne grupe, a samim tim i umanjiti Vaše godišnje budžete za marketing.

Kreiranje takvih, originalnih i prepoznatljivih znakova je ono zbog čega sam izabrao da se bavim ovim poslom, a neka od rešenja koje sam radio su nagrađena 1. mestom na javnim konkursima. Ispod možete pogledati neke primere dizajna i redizajna logoa na kojima sam radio u proteklo vreme.

Hirurgija dr Đoković – stari logo

Hirurgija dr Đoković – redizajniran logo

Hirurgija dr Đoković – redizajniran logo

Savadeck – stari logo

Savadeck – redizajniran logo

Savadeck – redizajniran logo

Nebojša Đukić – master sporta i fizičkih aktivnosti

Pecorino – italijanska kuhinja

Pecorino – italijanska kuhinja

(O)Živi osmeh – humanitarna akcija

Ankh – ručno pravljeni nakit

Ankh – ručno pravljeni nakit

Switch – tematske žurke

Greenfor – softverski inžinjering u oblasti šumarstva

Greenfor – softverski inžinjering u oblasti šumarstva

Sveži projekti

fun fact

Prvi utisak se formira za samo 50 milisekundi, a dobar dizajner
vam može pomoći da uvek ostavite dobar utisak, ne samo prvi put.

Imate pitanje?

Ne oklevajte, pošaljite poruku, a ja ću se potruditi da Vam odgovorim u što kraćem roku!


Takođe mi možete pisati na hello@nikolapetrovic.rs ili me kontaktirati telefonom na +381601474770, pošto ne koristim društvene mreže.