Nikola Petrović

Rođen je 1997. godine u Kraljevu. Kao mali dosta vremena je provodio u stričevoj štampariji i dizajn studiju. To ga je inspirisalo da krene u  srednju umetničku školu u Kraljevu, nakon koje upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu gde je i diplomirao na smeru grafičkog dizajna 2019. godine.

Kao srednjoškolac, a posebno kao student istakao se uzevši učešće u brojnim izložbama i festivalima u zemlji i regionu. U oblasti grafičkog dizajna nekoliko puta je nagrađen prvim mestom na javnim konkursima, među kojima su su se našli i konkursi za izradu vizuelnog identiteta arheološkog nalazišta ,,Vinča’’, kao i projekta saradnje i umrežavanja fakulteta arhitekture i dizajna ,,Pre Salona’’ koji se održava u okviru Salona arhitekture u Beogradu. Na završnoj godini studija izabran je za jednog od 10 najboljih studenata vizuelnih komunikacija u zemlji zbog čega je predstavljen u publikaciji ,,Plima’’.

U slobodno vreme voli da kuva, gaji biljke iz semena, peca i bude na reci, kao i da šeta stazama i bogazama srpskih planina.

Bio je polaznik Nelt-ovog multidisciplinarnog programa u kreativnom habu Nova Iskra 2016/17. godine, a 2020. je učestvovao u programu INO3ONA u organizaciji ICT Hub-a.

Nakon završenog fakulteta, neko vreme je radio u Futro Design studiu, kod svog profesora sa fakulteta, Slavimira Stojanovića. Nedugo zatim osnovao je malu agenciju za razvoj dizajn & veb rešenja Alas.rs, gde aktivno radi na više projekata, uglavnom kao grafički i UI / UX dizajner ili menadžer projekata.

Sveži projekti

fun fact

Pažnja prosečnog čoveka traje 8 sekundi. Grafički dizajn je
glavni alat putem kog se ona može usmeriti u željenom pravcu.

Imate pitanje?

Ne oklevajte, pošaljite poruku, a ja ću se potruditi da Vam odgovorim u što kraćem roku!


Takođe mi možete pisati na hello@nikolapetrovic.rs ili me kontaktirati telefonom na +381601474770, pošto ne koristim društvene mreže.